Pulled pork som får en härlig smak av liquid smoke, kalvfond, rödvin och kryddor. Servera i hamburgerbröd tillsammans med chili bearnaise, aioli, picklad rödlök och en god sallad.

Ingredienser

Pulled pork:
800 g Fläskkarré
1 msk Paprikapulver
1 tsk Kummin
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
2 st Pressade Vitlöksklyftor
0,5 dl Rött vin
0,5 dl Koncentrerad kalvfond
1 msk Liquid smoke
1 msk Tomatpuré
0,5 liter Vatten
Tillbehör:
4 st Hamburgerbröd
4 st Salladsblad (till burgarna)
Picklad rödlök
0,5 burk Eriks Chili Bearnaise
0,5 burk Eriks Aioli eller Limeaioli
Ruccola
Cocktailtomater
Olja (till stekning)

Till 4 portioner

Pulled pork som får en härlig smak av liquid smoke, kalvfond, rödvin och kryddor. Servera i hamburgerbröd tillsammans med chili bearnaise, aioli, picklad rödlök och en god sallad.

Gör så här:

Pulled pork: Ansa fläskkarrén. Blanda paprikapulver, kummin, salt, peppar och vitlök och gnid in i köttet. Bryn köttet runt om i lite olja så det får en fin stekyta. Lägg köttet i en kastrull eller gryta tillsammans med rödvin, fond, liquid smoke, tomatpuré och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt småputtra under lock i ca 6 timmar tills köttet faller isär och är trådigt. 

Ta upp köttet och finfördela i strimlor. 

Tillbehör:

Fördela köttet i hamburgerbröden med salladsblad och gärna picklad lök.

Servera med Eriks Chili Bearnaise, Eriks aioli och en fräsch sallad gjord på ruccola och cocktailtomater.