Eriks cheeseburgare original med bearnaise

Ingredienser

Burgare
500 g Grovmalen nötfärs (gärna högrev)
1 st medelstor råriven gul lök
1-2 st äggulor
salt och peppar
2-3 krm allroundkrydda
Tillbehör
4-8 skivor cheddarost
ev. smör (att stega brödet i)
8 skivor bergis / formfranska
romansallad
1 burk Eriks® Bearnaise
1 st Skivad rödlök
1 st skivad tomat

Till 4 portioner

Gör så här:

Burgare: Blanda alla ingredienser till hamburgarna i en bunke. Låt gärna färsen vila i en timme.

Forma nötfärsen till hamburgare och stek i gjutjärnspanna eller grilla 2-3 minuter per sida eller till önskad stekgrad.

Tillbehör: Lägg på osten när det återstår ca 1 minut och lägg ett lock på stekpannan så att osten smälter.

Rosta eller smörstek brödskivorna. Lägg sallad och bearnaise på brödet, sedan burgaren med ost, lök, tomat och sist den andra brödskivan. Servera som på bilden med extra bearnaise.