Till 4 portioner
Pulled pork som får en härlig smak av liquid smoke, kalvfond, rödvin och kryddor. Servera i hamburgerbröd tillsammans med chili bearnaise, aioli, picklad rödlök och en god sallad.
Gör så här:
Pulled pork:Ansa fläskkarrén. Blanda paprikapulver, kummin, salt, peppar och vitlök och gnid in i köttet. Bryn köttet runt om i lite olja så det får en fin stekyta. Lägg köttet i en kastrull eller gryta tillsammans med rödvin, fond, liquid smoke, tomatpuré och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt småputtra under lock i ca 6 timmar tills köttet faller isär och är trådigt.
Ta upp köttet och finfördela i strimlor.
Tillbehör:
Fördela köttet i hamburgerbröden med salladsblad och gärna picklad lök.
Servera med Eriks Chili Bearnaise, Eriks aioli och en fräsch sallad gjord på ruccola och cocktailtomater.