Char Sui-grillad kycklinglår i Bao-bröd med Eriks® Jalapeño, lime & mynta

Ingredienser

Kyckling
1 klyfta vitlök, finhackad
1/2 tsk five spice-pulver*
2 msk honung
2 1/2 msk hoisinsås
1 1/2 msk japansk soja
1 msk ketchup
2 tsk sesamolja
750 g kycklinglårfilé, urbenad och skinfri
Dessutom
12 st BAO-bröd, tillagade enligt förpackning**
2 dl picklad rödlök
1 st gurka, skivad
blandsallad (gem eller endive)
Till servering
1 burk Eriks® Jalapeño, lime & mynta

4 portioner

Gör så här:

1. Rör ihop vitlök, five spice-pulver, honung, hoisinsås, soja, ketchup och sesamolja till en marinad.

2. Lägg ca 3–4 msk marinad i en skål till senare och marinera kyckling-lårfiléerna i resterade marinad, marinera i kyl ca 1–2 timmar alt över natt för mer smak.

3. Hetta upp en grill-/stekpanna och grilla/stek kycklinglårfiléer till ca 65–70°C i kärna, pensla dem under grillning med marinad som lades över i en skål.

4. Ta av kycklingen från grillen och låt vila i ca 5 minuter innan ni trancherar den, pensla igen om ni har marinad kvar.

5. Servera kyckling i ångade BAO-bröd med salladsblad, gurka, picklad rödlök och Eriks® Jalapeño, lime & mynta.

*Five spice-pulver är en asiatisk kryddblandning som finns på välsorterade butiker samt i asiatiska butiker.

**Om du inte hittar BAO-bröd i din butik, testa med taco-bröd, eller varför inte servera i ett krispigt salladsblad