Ingredienser

700 g flankstek
några kvistar färsk timjan, grovt hackade
.
Ljummen sallad:
1 st zucchini, skuren i tunna skivor längsmed
1 st gul paprika, i klyftor
1 st gul paprika, i klyftor
100 g färsk spenat
1 msk balsamvinäger
0,5 dl olivolja
50 g flagad rostad mandel
.
Dessutom:
olja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar efter smak
.
Till servering:
Eriks Bearnaise Hickory

4 portioner

Gör så här:

1.   Låt köttet bli rumstempererat. Pensla med lite olja, strö på timjan och grilla till en innertemperatur av 56-58 grader för medium-stekt. Salta och peppra generöst och låt köttet vila i 10 minuter.
2.    Pensla alla grönsaker utom spenaten och grilla dem så de får färg. 
3.    Blanda balsamvinäger och olivolja i en stor skål och vänd i de varma grönsakerna med spenaten. Salta och peppra lätt. Strö på lite av den rostade mandeln och bjud resten bredvid.
4.    När köttet har vilat - skär upp köttet i halvcentimeter tjocka skivor tvärsöver. 
5.    Servera med den ljumma salladen och Eriks Bearnaise Hickory.

Tips!
Det går lika bra att steka köttet i lite smör eller olja i en panna till 56-58 grader. Rosta grönsakerna med lite olja (förutom spenaten) i ugn på 225 grader ca 20 minuter tills de får färg.