Kalvinnanlår med rostad pumpa och smörstekta kantareller med Eriks Bearnaise Skogssvamp

Ingredienser

800 g Butternut pumpa
2 st klyftor vitlök
0.5 kruka Timjan
4 msk Olivolja
500 g Kantareller
1 st Schalottenlök
smör
salt
peppar
600 g Kalvinnanlår (4 skivor)
1 burk Eriks Bearnaise Skogssvamp

4 portioner

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela skala och kärna ur pumpan samt skär i 2x2 cm tärningar.

3. Pressa vitlök, hacka timjan och blanda med olivolja.

4. Vänd ner pumpatärningarna i oljan, salta, peppra och blanda runt. Lägg tärningarna på en plåt med bakpapper och rosta i ugnen ca 30 min eller tills pumpan är helt mjuk.

5. Rensa kantarellerna och borsta dem rena. Dela stora svampar. Finhacka schalottenlök.

6. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i kantarellerna och låt vätskan koka in. Klicka i smör och lägg i löken. Krydda med salt och peppar och stek i några minuter tills svampen får färg.

7. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor. Stek köttet i smör, ca 2 min på var sida. När köttsaft börjar sippra ut från köttet är det färdigt.

Servera rostad pumpa, stekt kalvinnanlår samt smörstekta kantareller tillsammans med en stor klick Eriks Bearnaise Skogssvamp. Bara att njuta!