Receptbild på Tryggeläggröra på surdegsbröd

Ingredienser

Surdegsbröd:
1 pkt Coctailtomater
1 msk Olivolja
1 tsk Rödvinsvinäger
Peppar
Salt
1 knippe Persilja
4 skivor Surdegsbröd
50 g Smör
.
Tryffeläggröra:
8 st Ägg
0,5 dl Grädde
0,5 tsk Salt
1 burk Eriks® Tryffel Bearnaise
20 g smör
4 skivor Parmaskinka

4 portioner

Gör så här:

Dela tomaterna i halvor och blanda i olja, rödvinsvinäger, peppar, salt och hackad persilja.

Stek bröden i rikligt med smör på låg- till medelvärme till de fått gyllene färg på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop ägg, grädde, salt och Eriks Tryffel bearnaise med en gaffel i en bunke.

Smält smöret i en kastrull på medelvärme och häll i äggsmeten. Låt smeten stelna under omrörning tills den blivit mjukt krämig.

Garnera äggröran med hackad persilja och servera genast på smörstekt surdegsbröd tillsammans med en skiva Parmaskinka och tomatsallad.