Grillspett med potatissallad

30 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Spett

Karré
60 g
Japansk soja
1 msk
Honung
1 msk
Hoisinsås
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Grillkorvar (till barnen)
2 st
Kabanoss (till de vuxna)
1 st
Campinjoner
4 st
Majskolv, kokt
1 st
Paprika
1 st
Körsbärstomater
6 st

Patatissallad

Delikatesspotatis, kokt
900 g
Äpple
1 st
Gul lök
1 st
Gräddfil
0.5 dl
Creme fraiche
0.5 dl
Majonnäs
0.5 dl
Dill
1 kruka
Salladslök
2 st

Gör så här:

Spett:
1. Skär karrén i lagom stora bitar som passar bra att till att trä på spetten.
2. Marinera karrébitarna. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med soja, honung, hoisinsås samt en pressad vitlöksklyfta.
3. Låt ligga i kylen tills du ska ut i skogen.
4. Skär ner alla de andra ingredienserna till passande storlekar för att trä på ett spett.
5. Trä på det du önskar och grilla tills att köttet har fått en fin yta och de är klara.

Servera med Eriks Bearnaise.

Potatissallad:
1. Skrubba potatisen, men behåll gärna skalet. Koka sedan potatisen.
2. Ta av potatisen när den har en liten kärna och låt den svalna i kastrullen. På så sätt efterkokar potatisen och blir perfekt när den svalnat.
3. Skär ner potatisen i kvartar och lägg i en skål.
4. Hacka ner äpplet samt den gula löken i mindre bitar och lägg i dessa tillsammans med potatisen.
5. Ha i gräddfil, creme fraiche, majonnäs samt fint hackad dill i skålen och rör ihop. Smaka av med salt och peppar.

Dela recept