Char Sui-grillad kycklinglår i Bao-bröd med Eriks® Jalapeño, lime & mynta

30 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Vitlök, finhackad
1 klyfta
Five spice-pulver*
0.5 tsk
Honung
2 msk
Hoisinsås
2.5 msk
Japansk soja
1.5 msk
Ketchup
1 msk
Sesamolja
2 tsk
Kycklinglårfilé, urbenad och skinfri
750 g
BAO-bröd
12 st
Picklad rödlök
2 dl
Gurka, skivad
1 st
Blandsallad
1 dl

Till servering

Eriks® Jalapeño, lime & mynta
1 dl

Gör så här:

  1. Rör ihop vitlök, five spice-pulver, honung, hoisinsås, soja, ketchup och sesamolja till en marinad.
  2. Lägg ca 3–4 msk marinad i en skål till senare och marinera kyckling-lårfiléerna i resterade marinad, marinera i kyl ca 1–2 timmar alt över natt för mer smak.
  3. Hetta upp en grill-/stekpanna och grilla/stek kycklinglårfiléer till ca 65–70°C i kärna, pensla dem under grillning med marinad som lades över i en skål.
  4. Ta av kycklingen från grillen och låt vila i ca 5 minuter innan ni trancherar den, pensla igen om ni har marinad kvar.
  5. Tillaga BAO-bröden enligt förpackning**
  6. Servera kyckling i ångade BAO-bröd med salladsblad, gurka, picklad rödlök och Eriks® Jalapeño, lime & mynta.

*Five spice-pulver är en asiatisk kryddblandning som finns på välsorterade butiker samt i asiatiska butiker.

**Om du inte hittar BAO-bröd i din butik, testa med taco-bröd, eller varför inte servera i ett krispigt salladsblad

Dela recept