Char Sui-grillad kycklinglår i Bao-bröd med Eriks® Jalapeño, lime & mynta
Ingredienser
Till servering
Gör så här:
- Rör ihop vitlök, five spice-pulver, honung, hoisinsås, soja, ketchup och sesamolja till en marinad.
- Lägg ca 3–4 msk marinad i en skål till senare och marinera kyckling-lårfiléerna i resterade marinad, marinera i kyl ca 1–2 timmar alt över natt för mer smak.
- Hetta upp en grill-/stekpanna och grilla/stek kycklinglårfiléer till ca 65–70°C i kärna, pensla dem under grillning med marinad som lades över i en skål.
- Ta av kycklingen från grillen och låt vila i ca 5 minuter innan ni trancherar den, pensla igen om ni har marinad kvar.
- Tillaga BAO-bröden enligt förpackning**
- Servera kyckling i ångade BAO-bröd med salladsblad, gurka, picklad rödlök och Eriks® Jalapeño, lime & mynta.
*Five spice-pulver är en asiatisk kryddblandning som finns på välsorterade butiker samt i asiatiska butiker.
**Om du inte hittar BAO-bröd i din butik, testa med taco-bröd, eller varför inte servera i ett krispigt salladsblad