
Grillad kycklingfil med Eriks grönpepparsås
Ingredienser
4 portioner
Örtslungad potatis
Delikatesspotatis
1
kg
Smör
50
g
Persilja, hackad
2
msk
Timjan, hackad
2
msk
Salt
2
tsk
Kycklingbröstfiléer
4
st
Romansallad
2
st
Citroner
2
st
Parmesanost
4
msk
Salt
2
tsk
Eriks Grönpepparsås
1
burk
Gör så här:
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Krydda kycklingfiléerna med salt och grilla ca 7 minuter per sida eller tills innertempen är 72 grader.
- Dela romansalladen och pensla den med olivolja. Grilla den tillsammans med citronhalvorna 1 minut med snittytan nedåt.
- Hacka örterna och blanda med smält smör och salt. Rör ihop smöret med den nykokta potatisen.
- Servera med Eriks grönpepparsås.