Grillad flankstek med ljummen sallad och Eriks Bearnaise Chili

45 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Flankstek
700 g
Timjan, färsk
1 kruka

Ljummen sallad

Zucchini
1 st
Gul paprika
1 st
Spenat, färsk
100 g
Balsamvinäger
1 msk
Olivolja
0.5 dl
Flagad rostad mandel
50 g
Olja
till pensling .
Flingsalt
efter smak .
Nymald svartpeppar
efter smak .
Eriks Bearnaise Chili
1 dl

Gör så här:

  1. Låt köttet bli rumstempererat. Pensla med lite olja, strö på timjan och grilla till en innertemperatur av 56-58 grader för medium-stekt. Salta och peppra generöst och låt köttet vila i 10 minuter.
  2. Skär zucchinin tunt längst med och paprikan i klyftor.
  3. Pensla alla grönsaker utom spenaten och grilla dem så de får färg.
  4. Blanda balsamvinäger och olivolja i en stor skål och vänd i de varma grönsakerna med spenaten. Salta och peppra lätt. Strö på lite av den rostade mandeln och bjud resten bredvid.
  5. När köttet har vilat – skär upp köttet i halvcentimeter tjocka skivor tvärsöver.
  6. Servera med den ljumma salladen och Eriks Bearnaise Hickory.

Tips!

Det går lika bra att steka köttet i lite smör eller olja i en panna till 56-58 grader. Rosta grönsakerna med lite olja (förutom spenaten) i ugn på 225 grader ca 20 minuter tills de får färg.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.