Grillad flankstek med ljummen sallad och Eriks Bearnaise Chili

45 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Flankstek
700 g
Timjan, färsk
1 kruka

Ljummen sallad

Zucchini
1 st
Gul paprika
1 st
Spenat, färsk
100 g
Balsamvinäger
1 msk
Olivolja
0.5 dl
Flagad rostad mandel
50 g
Olja
till pensling .
Flingsalt
efter smak .
Nymald svartpeppar
efter smak .
Eriks Bearnaise Chili
1 dl

Gör så här:

  1. Låt köttet bli rumstempererat. Pensla med lite olja, strö på timjan och grilla till en innertemperatur av 56-58 grader för medium-stekt. Salta och peppra generöst och låt köttet vila i 10 minuter.
  2. Skär zucchinin tunt längst med och paprikan i klyftor.
  3. Pensla alla grönsaker utom spenaten och grilla dem så de får färg.
  4. Blanda balsamvinäger och olivolja i en stor skål och vänd i de varma grönsakerna med spenaten. Salta och peppra lätt. Strö på lite av den rostade mandeln och bjud resten bredvid.
  5. När köttet har vilat – skär upp köttet i halvcentimeter tjocka skivor tvärsöver.
  6. Servera med den ljumma salladen och Eriks Bearnaise Hickory.

Tips!

Det går lika bra att steka köttet i lite smör eller olja i en panna till 56-58 grader. Rosta grönsakerna med lite olja (förutom spenaten) i ugn på 225 grader ca 20 minuter tills de får färg.

Dela recept