Grillad flankstek med ljummen sallad och Eriks Bearnaise Chili
Ingredienser
Ljummen sallad
Gör så här:
- Låt köttet bli rumstempererat. Pensla med lite olja, strö på timjan och grilla till en innertemperatur av 56-58 grader för medium-stekt. Salta och peppra generöst och låt köttet vila i 10 minuter.
- Skär zucchinin tunt längst med och paprikan i klyftor.
- Pensla alla grönsaker utom spenaten och grilla dem så de får färg.
- Blanda balsamvinäger och olivolja i en stor skål och vänd i de varma grönsakerna med spenaten. Salta och peppra lätt. Strö på lite av den rostade mandeln och bjud resten bredvid.
- När köttet har vilat – skär upp köttet i halvcentimeter tjocka skivor tvärsöver.
- Servera med den ljumma salladen och Eriks Bearnaise Chili.
Tips!
Det går lika bra att steka köttet i lite smör eller olja i en panna till 56-58 grader. Rosta grönsakerna med lite olja (förutom spenaten) i ugn på 225 grader ca 20 minuter tills de får färg.