Laxnuggets med ris, zucchinisallad och Eriks® Aioli

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Basmatiris
4 paket
Skinnfri laxfilé
500 g
Ägg
1 st
Sambal oelek
1 tsk
Panko (ströbröd)
2 dl
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Dill, färsk
1 kruka
Smör
2 msk
Salt
2 tsk
Eriks® Aioli
1 burk

Gör så här:

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i stora tärningar, krydda med salt.
  3. Vispa upp ägget lätt och rör ner sambal.
  4. Vänd laxbitar i ägget och avsluta i panko.
  5. Stek laxen runt om i omgångar i rikligt med olivolja och avsluta med lite smör i pannan.
  6. Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa juice.
  7. Hyvla zucchini i långa band och blanda med citronskal, citronjuice, dill och salt.

Servera med Eriks® Aioli.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.