Laxnuggets med ris, zucchinisallad och Eriks® Aioli

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Basmatiris
4 paket
Skinnfri laxfilé
500 g
Ägg
1 st
Sambal oelek
1 tsk
Panko (ströbröd)
2 dl
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Dill, färsk
1 kruka
Smör
2 msk
Salt
2 tsk
Eriks® Aioli
1 burk

Gör så här:

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i stora tärningar, krydda med salt.
  3. Vispa upp ägget lätt och rör ner sambal.
  4. Vänd laxbitar i ägget och avsluta i panko.
  5. Stek laxen runt om i omgångar i rikligt med olivolja och avsluta med lite smör i pannan.
  6. Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa juice.
  7. Hyvla zucchini i långa band och blanda med citronskal, citronjuice, dill och salt.

Servera med Eriks® Aioli.

Dela recept