
Laxnuggets med ris, zucchinisallad och Eriks® Aioli
Ingredienser
4 portioner
Basmatiris
4
paket
Skinnfri laxfilé
500
g
Ägg
1
st
Sambal oelek
1
tsk
Panko (ströbröd)
2
dl
Citron
1
st
Zucchini
1
st
Dill, färsk
1
kruka
Smör
2
msk
Salt
2
tsk
Eriks® Aioli
1
burk
Gör så här:
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär laxen i stora tärningar, krydda med salt.
- Vispa upp ägget lätt och rör ner sambal.
- Vänd laxbitar i ägget och avsluta i panko.
- Stek laxen runt om i omgångar i rikligt med olivolja och avsluta med lite smör i pannan.
- Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa juice.
- Hyvla zucchini i långa band och blanda med citronskal, citronjuice, dill och salt.
Servera med Eriks® Aioli.