Om Eriks

Vårt erbjudande
Kavli tillverkar och säljer smakupplevelser av högsta möjliga kvalitet. Vi tycker att alla har rätt till en gastronomisk upplevelse i hemmet.
Produkterna
Historik
Erik Lallerstedt är en av våra mest kända och folkkära kockar. Bland utmärkelserna som har tilldelats Erik kan nämnas Kungens Guldmedalj i högblått band och Gastronomiska Akademiens Guldmedalj. Som en av de första krogarna i Sverige fick Erik och hans restaurang en stjärna i Guide Michelin 1984. Eriks bana började en gång i tiden på Waldorf Astoria i New York, där han bland annat jobbade som portier.
Erik Lallerstedt började tillverka såser på burk långt innan ”Eriks såser” blev ett vanligt inslag i kylskåp över hela Sverige. Allting började i ett litet kök i anslutning till Eriks fiskbutik ”Gerdas” i Östermalmshallen. Här producerades små kvantiteter (bland annat Skagenröra och café de Paris-smör) som tappades på glasburkar. Erik Lallerstedt och hans närmaste kollega Urban Standar ansvarade själva för hela produktionskedjan och såserna såldes över disk och på NK:s, då, fem varuhus. Såstillverkningen blev dock aldrig riktigt Eriks huvudfokus under den här tiden, men en idé var född.
30 år senare ringde telefonen på Gondolen. En Fredrik von Essen ville presentera ett nytt ”sås-koncept” för Erik. Efter en del trevande fram och tillbaka lyckades Fredrik och hans dåvarande kollegor i företaget Svenska Smakupplevelser ordna fram en fabrik i Vällingby utanför Stockholm. Erik stod för recepten och, till en början, även för lock-påsättning! Idén var originell och stundtals ifrågasatt. Kunde folk verkligen tänka sig att köpa sås på burk? Och hur äter man den egentligen? Direkt ur burken? Frågorna fick svar och resten är såshistoria.
2014 köpte Kavli Svenska Smakupplevelser och tog över ansvaret för såserna. Produktionen flyttades till Älvsjö och möjligheterna att utveckla varumärket växte.
