Tillbehör till grillmiddagen

30 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Sparrisbroccoli

Sparrisbroccoli
400 g
Eriks Jalapeño Lime & Mynta
2 msk
Salladslök
1 st
Marconamandlar*
0.5 dl

Kålsallad

Spetskål
1 huvud
Citron
1 st
Grönkål
300 g
Rödkål
0.5 huvud
Silverlök
1 st
Zucchini
1 st
Creme fraiche
1 dl
Vinäger av något slag
2 msk
Olivolja
1 msk
Salt
2 tsk
Peppar
2 tsk

Gör så här:

Sparrisbroccoli:

1. Grilla på sparrisbroccoli på hög värme så att den får en ordentlig yta.
2. Lägg den grillande sparrisbroccolin i en skål och blanda med Eriks Jalapeño Lime & Mynta.
3. Toppa med salladslök och hackade marconamandlar.

Kålsallad:

​​​​​​​1. Dela spetskålen i fyra lika delar och pensla den med olivolja samt salt.
2. Skär ner zucchini i slantar och pensla även den med olivolja.
3. Dela citronen på mitten och grilla kålen, zucchini samt citronen så att de får fin färg och blir mjuka och härliga.
4. Strimla ner grönkålen och rödkålen så tunt du kan och lägg dem i en skål. Skär silverlöken tunt.
5. Tillsätt creme fraiche och vinäger och massera kålen ordentligt.
6. Ta av spetskålen från grillen och skär ner den i mindre bitar, lägg den över grön- och rödkålsblandningen.
7. Avsluta med att pressa den grillade citronen över allt och toppa med den fint skurna silverlöken.

 

*Fungerar även lika bra med vanliga mandlar.

Dela recept