Fisktacos

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

8 tacosar

Tortillabröd
8 st
Torskfilé
500 g
Panko
2 dl
Ägg
2 st
Vetemjöl
1 dl
Frityrolja
1 flaska
Eriks Aioli Lime
1 burk

Mangosalsa

Mango
1 st
Avokado
2 st
Gurka
0.5 st
Körbärstomater
10 st
Koriander
1 kruka
Lime
2 st
Olivolja
2 tsk
Salt
1 tsk

Kålsallad

Rödkål
1 st
Lime
1 st
Honung
1 tsk
Salt
1 tsk

Picklad silverlök

Silverlök
2 st
Vatten
2 dl
Socker
1 dl
Ättika
0.5 dl

Gör så här:

  1. Skiva silverlöken tunt. Koka upp vatten, socker och ättika. Häll i en burk, låt svalna något innan du ligger i löken. Förvara i kyl.
  2. Strimla rödkålen. Blanda med lime, honung och salt.
  3. Finhacka allt till mangosalsa. Pressa i lime, ha i olivolja och smaka av med salt.
  4. Skär torskfilén i 8 avlånga bitar, salta och peppra. Häll upp vetemjöl, panko och ägg i 3 skålar. Vänd först i mjöl, sedan ägg och sist i panko.
  5. Värm frityrolja i en kastrull tills den når 180 grader. Fritera i omgångar tills torsken är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och ha på flingsalt.
  6. Värm tortillabröden i stekpannan. Ha på kålsallad, friterad torsk, mangosalsa, picklad silverlök och Eriks aioli lime.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.