
Fisktacos
Ingredienser
4 portioner
8 tacosar
Tortillabröd
8
st
Torskfilé
500
g
Panko
2
dl
Ägg
2
st
Vetemjöl
1
dl
Frityrolja
1
flaska
Eriks Aioli Lime
1
burk
Mangosalsa
Mango
1
st
Avokado
2
st
Gurka
0.5
st
Körbärstomater
10
st
Koriander
1
kruka
Lime
2
st
Olivolja
2
tsk
Salt
1
tsk
Kålsallad
Rödkål
1
st
Lime
1
st
Honung
1
tsk
Salt
1
tsk
Picklad silverlök
Silverlök
2
st
Vatten
2
dl
Socker
1
dl
Ättika
0.5
dl
Gör så här:
- Skiva silverlöken tunt. Koka upp vatten, socker och ättika. Häll i en burk, låt svalna något innan du ligger i löken. Förvara i kyl.
- Strimla rödkålen. Blanda med lime, honung och salt.
- Finhacka allt till mangosalsa. Pressa i lime, ha i olivolja och smaka av med salt.
- Skär torskfilén i 8 avlånga bitar, salta och peppra. Häll upp vetemjöl, panko och ägg i 3 skålar. Vänd först i mjöl, sedan ägg och sist i panko.
- Värm frityrolja i en kastrull tills den når 180 grader. Fritera i omgångar tills torsken är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och ha på flingsalt.
- Värm tortillabröden i stekpannan. Ha på kålsallad, friterad torsk, mangosalsa, picklad silverlök och Eriks aioli lime.