Grillad kycklingfilé med lätt potatissallad och grillad sparris samt Eriks Fransk Vitlök
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
Färsk- eller delikatesspotatis, kokt
900
g
Rädisor, skivade
1
dl
Rödlök, skivad
1
st
Sugarsnaps, lätt förvällda
150
g
Ruccola
0.5
dl
Dressing
Fransk senap
2
tsk
Vitvinsvinäger
2
msk
Olivolja, mild
0.75
dl
Honung
1
tsk
Kyckling
Kycklingfiléer
4
st
Färsk timjan, grovt hackade
1
kruka
Till servering
Grön sparris
1
dl
Citron
2
st
Olja
till pensling
.
Flingsalt och svartpeppar
efter smak
.
Eriks Fransk Vitlök
1
dl
Gör så här:
- Börja med potatissalladen: Skär den kokta potatisen i mindre bitar. Den får gärna vara ljummen.
- Blanda med rädisor, rödlök och förvällda sugar snaps. Salta och peppra ordentligt.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Blanda i dressingen och vänd i ruccolan vid servering.
- Lägg kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper och banka ut dem med en stekpanna så de blir lite tunnare. Pensla dem med lite olja.
- Salta och peppra generöst och hacka timjan grovt och lägg på.
- Grilla till en innertemperatur av 70 grader. Mät i den tjockaste delen av köttet.
- Pensla sparrisen och grilla den hastig runtom. Salta och peppra. Dela citronerna på mitten, pensla snittytorna och grilla dem med snittytan ner tills de får färg.
- Servera kycklingen tillsammans med sparrisen och potatissalladen samt grillad citron att klämma över. Bjud Eriks Fransk Vitlök till.
Tips!
Det går lika bra att bryna kycklingen i lite smör eller olja i en panna för att sen låta den gå klart i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter till en innertemperatur på 70 grader.