Grillad ryggbiff med klyftpotatis och Eriks® Tryffel Aioli

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Potatisar, stora fasta
2 st
Olja
1 msk
Salt & peppar
efter tycke .
Ryggbiff
4 st
Fänkål
1 st
Mixsallad
50 g

Vinaigrette

Olivolja
3 msk
Balsamico
2 msk
Citron
1 st
Flingsalt
efter tycke .
Peppar
efter tycke .
Eriks® Tryffel Aioli
1 burk

Gör så här:

  1. Tänd grillen.
  2. Dela potatisen i halvor. Pensla med olivolja, salta och peppra.
  3. Lägg på grillen och grilla mjuka.
  4. Salta och peppra köttet.
  5. Grilla köttet till en innertemperatur på ca 60-62°C.
  6. Hyvla fänkålen tunt och blanda med mixsallad.
  7. Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa juice.
  8. Blanda olivolja, balsamico, citronskal, juice salt och peppar.
  9. Häll vinaigretten över salladen.

Servera med Eriks® Tryffel Aioli.

Dela recept