
Grillmacka med Kycklingscallopini och Eriks Pepparsås
Ingredienser
4 portioner
Kycklingfilé
400
g
Olja
2
msk
Valfri grillrub
1
påse
Levain bröd
4
skivor
Vitlök
2
klyfta
Spenat
200
g
Röd paprika
2
st
Gul lök
2
st
Eriks Pepparsås
1
burk
Flingsalt
2
tsk
Svartpeppar
1
tsk
Gör så här:
- Dela kycklingfiléerna på längden och banka ut de delade filéerna mellan två lager plast exempelvis platspåsar eller plastfilm på en skärbräda.
- Pensla kycklingskivor med lite olja och krydda med grillrub på båda sidorna.
- Skär vitlöken i tunna skivor och skär löken i ringar.
- Strimla paprikan och skär brödet i skivor.
- Grilla kycklingen snabbt på hög värme tills de är klara, lägg åt sidan och låt vila i några minuter. Grilla brödskivorna, paprikan och löken parallellt tills de får fin färg.
- Hetta upp en panna med 2 msk olja och svetta vitlöksskivor hastigt, lägg i spenat, vänd runt och ta av från värme, krydda med salt och peppar.
- Lägg spenaten med vitlök på de grillade brödskivor, lägg på kycklingscallopini, och toppa med grillad lök och paprika.
- Avsluta med att toppa med Eriks Pepparsås, flingsalt och peppar.