Grillmacka med Kycklingscallopini och Eriks Pepparsås

30 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Kycklingfilé
400 g
Olja
2 msk
Valfri grillrub
1 påse
Levain bröd
4 skivor
Vitlök
2 klyfta
Spenat
200 g
Röd paprika
2 st
Gul lök
2 st
Eriks Pepparsås
1 burk
Flingsalt
2 tsk
Svartpeppar
1 tsk

Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléerna på längden och banka ut de delade filéerna mellan två lager plast exempelvis platspåsar eller plastfilm på en skärbräda.
  2. Pensla kycklingskivor med lite olja och krydda med grillrub på båda sidorna.
  3. Skär vitlöken i tunna skivor och skär löken i ringar.
  4. Strimla paprikan och skär brödet i skivor.
  5. Grilla kycklingen snabbt på hög värme tills de är klara, lägg åt sidan och låt vila i några minuter. Grilla brödskivorna, paprikan och löken parallellt tills de får fin färg.
  6. Hetta upp en panna med 2 msk olja och svetta vitlöksskivor hastigt, lägg i spenat, vänd runt och ta av från värme, krydda med salt och peppar.
  7. Lägg spenaten med vitlök på de grillade brödskivor, lägg på kycklingscallopini, och toppa med grillad lök och paprika.
  8. Avsluta med att toppa med Eriks Pepparsås, flingsalt och peppar.

Dela recept