
Nykokt Vit Sparris med Eriks Bearnaise och rostade mandlar
Ingredienser
4 portioner
Vatten
2
dl
Salt
2
msk
Socker
1.5
msk
Citron
2
st
Vit tjock sparris
14
st
Eriks Bearnaise
1
burk
Marconamandlar
1
dl
Lufttorkad skinka
12
skivor
Gör så här:
- Skär citroner i halvor och skala sparrisen.
- Koka upp vatten tillsätt salt, socker och ca 4 st citronhalvor.
- Lägg i den skalade sparrisen och sjud på låg värme i 5 minuter, ta av från värme, lägg på lock, låt stå i 5-10 minuter till. Känn med en sticka/tandpetare om de är klara.
- Lägg upp sparrisen på ett fat tillsammans med blandad örtsallad och lufttorkad skinka.
- Toppa med Eriks Bearnaise, hackade marconamandlar och lägg på sidan några citronhalvor.
Servera med blandad örtsallad som persiljeblad, körvelblad, gräslökbitar, tunn skivad silverlök