Nykokt Vit Sparris med Eriks Bearnaise och rostade mandlar

15 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Vatten
2 dl
Salt
2 msk
Socker
1.5 msk
Citron
2 st
Vit tjock sparris
14 st
Eriks Bearnaise
1 burk
Marconamandlar
1 dl
Lufttorkad skinka
12 skivor

Gör så här:

  1. Skär citroner i halvor och skala sparrisen.
  2. Koka upp vatten tillsätt salt, socker och ca 4 st citronhalvor.
  3. Lägg i den skalade sparrisen och sjud på låg värme i 5 minuter, ta av från värme, lägg på lock, låt stå i 5-10 minuter till. Känn med en sticka/tandpetare om de är klara.
  4. Lägg upp sparrisen på ett fat tillsammans med blandad örtsallad och lufttorkad skinka.
  5. Toppa med Eriks Bearnaise, hackade marconamandlar och lägg på sidan några citronhalvor.

Servera med blandad örtsallad som persiljeblad, körvelblad, gräslökbitar, tunn skivad silverlök

Dela recept