Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/kavlise/erikssaser.se/wp-includes/functions.php on line 6121
Nykokt Vit Sparris med Eriks Bearnaise och rostade mandlar – Eriks såser

Nykokt Vit Sparris med Eriks Bearnaise och rostade mandlar

15 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Vatten
2 dl
Salt
2 msk
Socker
1.5 msk
Citron
2 st
Vit tjock sparris
14 st
Eriks Bearnaise
1 burk
Marconamandlar
1 dl
Lufttorkad skinka
12 skivor

Gör så här:

  1. Skär citroner i halvor och skala sparrisen.
  2. Koka upp vatten tillsätt salt, socker och ca 4 st citronhalvor.
  3. Lägg i den skalade sparrisen och sjud på låg värme i 5 minuter, ta av från värme, lägg på lock, låt stå i 5-10 minuter till. Känn med en sticka/tandpetare om de är klara.
  4. Lägg upp sparrisen på ett fat tillsammans med blandad örtsallad och lufttorkad skinka.
  5. Toppa med Eriks Bearnaise, hackade marconamandlar och lägg på sidan några citronhalvor.

Servera med blandad örtsallad som persiljeblad, körvelblad, gräslökbitar, tunn skivad silverlök

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.