Tagliata på Flapsteak och Eriks Bearnaise

30 minuter
Svårighetsgrad: Enkel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Flapsteak alt. Flank/Biff/Entrecote
600 g
Citron
1 st
Rucola
150 g
Bladspenat
150 g
Cocktailtomater
250 g
Paprika
150 g
Eriks Bearnaise
1 burk
Parmesan
50 g
Olivolja
2 msk
Salt
2 tsk
Svartpeppar
2 tsk
Levain bröd
4 skivor

För så här:

  1. Rumstemperera köttet och pensla med lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Halvera tomater och citron och strimla paprikan
  3. Grilla köttet till önskad innertemperatur och låt sen vila i ca 10 minuter invirat i smörgåspapper tills det ska serveras. Grilla samtidigt paprikan tills den fått fin färg.
  4. Arrangera rucola, spenat, tomater och paprika på ett fat, plåt eller en finare skärbräda.
  5. Grilla köttet snabbt igen på hög värme i ca 30 sekunder per sida och tranchera i önskad tjocklek, grilla samtidigt på citronhalvorna och brödet tills de har fått fin färg.
  6. Lägg köttskivor på salladen och toppa med Eriks Bearnaise, hyvla parmesan och ringla över olivolja, salta och peppra och lägg de grillade citronhalvorna bredvid.
  7. Servera med det grillade brödet, för att sleva upp den goda såsen med.

Dela recept