Tagliata på Flapsteak och Eriks Bearnaise
Ingredienser
För så här:
- Rumstemperera köttet och pensla med lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
- Halvera tomater och citron och strimla paprikan
- Grilla köttet till önskad innertemperatur och låt sen vila i ca 10 minuter invirat i smörgåspapper tills det ska serveras. Grilla samtidigt paprikan tills den fått fin färg.
- Arrangera rucola, spenat, tomater och paprika på ett fat, plåt eller en finare skärbräda.
- Grilla köttet snabbt igen på hög värme i ca 30 sekunder per sida och tranchera i önskad tjocklek, grilla samtidigt på citronhalvorna och brödet tills de har fått fin färg.
- Lägg köttskivor på salladen och toppa med Eriks Bearnaise, hyvla parmesan och ringla över olivolja, salta och peppra och lägg de grillade citronhalvorna bredvid.
- Servera med det grillade brödet, för att sleva upp den goda såsen med.