Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks® Tryffel Aioli

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Torskrygg
700 g
Salt
3 tsk
Potatis, mjölig
1 kg
Bacon/sidfläsk
140 g
Champinjoner
200 g
Balsamico
0.5 dl
Salt och peppar
efter smak .
Persilja
1 dl
Mjölk
1.5 dl
Smör
4 msk
Eriks® Tryffel Aioli
1 dl

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 125°C.
  2. Salta torsken och låt den rimma i 10-15 min.
  3. Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
  4. Häll av vattnet, låt ånga av.
  5. Stek torsken på varje sida på hög värme och i lite smör.
  6. Låt gå klart i ugn till en innertemperatur på 50-52°C.
  7. Skär bacon i mindre bitar, champinjoner i kvartar och stek allt i varm panna.
  8. Smaka av med salt, peppar och balsamico. Vänd ner persilja.
  9. Pressa potatisen, värm mjölken och vispa ner i potatisen tillsammans med smör till krämig puré.
  10. Smaka av med salt och peppar.

Servera med Eriks® Tryffel Aioli.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.