Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks® Tryffel Aioli

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Torskrygg
700 g
Salt
3 tsk
Potatis, mjölig
1 kg
Bacon/sidfläsk
140 g
Champinjoner
200 g
Balsamico
0.5 dl
Salt och peppar
efter smak .
Persilja
1 dl
Mjölk
1.5 dl
Smör
4 msk
Eriks® Tryffel Aioli
1 dl

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 125°C.
  2. Salta torsken och låt den rimma i 10-15 min.
  3. Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
  4. Häll av vattnet, låt ånga av.
  5. Stek torsken på varje sida på hög värme och i lite smör.
  6. Låt gå klart i ugn till en innertemperatur på 50-52°C.
  7. Skär bacon i mindre bitar, champinjoner i kvartar och stek allt i varm panna.
  8. Smaka av med salt, peppar och balsamico. Vänd ner persilja.
  9. Pressa potatisen, värm mjölken och vispa ner i potatisen tillsammans med smör till krämig puré.
  10. Smaka av med salt och peppar.

Servera med Eriks® Tryffel Aioli.

Dela recept