
Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks® Tryffel Aioli
Ingredienser
4 portioner
Torskrygg
700
g
Salt
3
tsk
Potatis, mjölig
1
kg
Bacon/sidfläsk
140
g
Champinjoner
200
g
Balsamico
0.5
dl
Salt och peppar
efter smak
.
Persilja
1
dl
Mjölk
1.5
dl
Smör
4
msk
Eriks® Tryffel Aioli
1
dl
Gör så här:
- Värm ugnen till 125°C.
- Salta torsken och låt den rimma i 10-15 min.
- Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
- Häll av vattnet, låt ånga av.
- Stek torsken på varje sida på hög värme och i lite smör.
- Låt gå klart i ugn till en innertemperatur på 50-52°C.
- Skär bacon i mindre bitar, champinjoner i kvartar och stek allt i varm panna.
- Smaka av med salt, peppar och balsamico. Vänd ner persilja.
- Pressa potatisen, värm mjölken och vispa ner i potatisen tillsammans med smör till krämig puré.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera med Eriks® Tryffel Aioli.