Ugnsbakad blomkål med pinjenötter, skogschampinjoner och Eriks® Tryffel Aioli

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

4

Blomkålshuvud
650 g
Olivolja
till pensling .
Salt
efter tycke .
Pinjenötter
50 g
Champinjoner
300 g
Persilja, färsk
1 knippe
Eriks® Tryffel Aioli
1 burk

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Ansa blomkålen, ställ i en ugnssäker form och häll olivolja över, salta.
  3. Baka i ugn ca 1 timme tills blomkålen är mjuk och brynt på utsidan.
  4. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  5. Kvarta champinjonerna och stek i olivolja och smör, salta och peppra.

Dela blomkålshuvudet i kvartar, salta och servera med champinjoner, pinjenötter och Eriks® Tryffel Aioli. Dekorera gärna med färsk persilja.

Dela recept