Ugnsbakad blomkål med pinjenötter, skogschampinjoner och Eriks® Tryffel Aioli

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

4

Blomkålshuvud
650 g
Olivolja
till pensling .
Salt
efter tycke .
Pinjenötter
50 g
Champinjoner
300 g
Persilja, färsk
1 knippe
Eriks® Tryffel Aioli
1 burk

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Ansa blomkålen, ställ i en ugnssäker form och häll olivolja över, salta.
  3. Baka i ugn ca 1 timme tills blomkålen är mjuk och brynt på utsidan.
  4. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  5. Kvarta champinjonerna och stek i olivolja och smör, salta och peppra.

Dela blomkålshuvudet i kvartar, salta och servera med champinjoner, pinjenötter och Eriks® Tryffel Aioli. Dekorera gärna med färsk persilja.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.